Najgledanije u Meksiku 2016. godine


Iako je nikad gora godina iza Televise, među brojnim projektima koji su propali, ipak je bilo onih čija je propast bila nešto manja u odnosu na neke druge. Za televisinu (još uvijek) jedinu dostojnu protivnicu u Meksiku, TV Aztecu, nastavljen je niz stagnacije što se tiče gledanosti, pa se ne može reći da im je 2016. donijela nečeg dramatično novog za razliku od Televise, iako se može reći da možda malo uspješnije plivaju u ovom uzburkanom moru neuspjeha i neizvjesnosti u pogledu gledanosti televizijskih projekata. Azteca je nastavila već tradicionalno nizati dobre rezultate sa svojim verzijama kulinarskog showa "MasterChef", pa je tako unatoč kritikama da previše iscrpiva format izbacila "običnu" verziju, dječju verziju i celebrity verziju. Nevjerojatno zvuči, ali svi televisini zabavni showovi su naišli na obilje kritika, čak i dosad uvijek uspješni "La Voz México". 

Što se tiče melodramskih projekata, prema istraživanju HR Media, Televisa je bila i ostala vodeća u Meksiku u žanru telenovele. Tako je prošlogodišnja televisina najgledanija telenovela bila "Antes Muerta Que Lichita", s Maite Perroni u glavnoj ulozi, čije je avanture u prosjeku vjerno pratilo više od 3 milijuna i 300 tisuća gledatelja. Na drugo se mjesto smjestila "La Vecina" (Esmeralda Pimentel, Juan Diego Covarrubias), koju je u prosjeku pratilo 2 milijuna i 900 tisuća gledatelja. Treće mjesto na listi najgledanijih telenovela 2016. godine zauzela je "A Que No Me Dejas" (Camila Sodi, Osvaldo Benavides, Ignacio Casano) s zabilježenim prosjekom od 2 milijuna i 700 tisuća gledatelja.

Što se tiče žanra serije, situacija je drugačija. Sasvim očekivano, najgledanija serija 2016. godine je aztecina "Hasta Que Te Conocí", biografska serija o preminulom pjevaču Juanu Gabrielu. Odobrenu od strane samog pokojnog pjevača, seriju je u prosjeku pratilo 2 milijuna i 300 tisuća gledatelja, a podsjetimo da je finalna epizoda serije prešla po gledanosti televisin projekt u istom (glavnom) terminu, što se nije bilo dogodilo već više od deset godina i telenovele "Amor en custodia", o čemu smo svojedobno izvještavali. Drugo mjesto pripalo je Televisi i Estradinoj "Por Siempre Joan Sebastián", čije je premijerno prikazivanje u prosjeku pratilo oko milijun i 900 tisuća gledatelja. Treće mjesto opet je u rukama Aztece; ovaj put sa serijom "Celia", koju je pratilo milijun i 400 tisuća gledatelja.


1 komentar:

  1. Mene za Antes muerta que Lichita i Pod siempre Joan Sebastian nimalo ne čudi!

    OdgovoriIzbriši

Pokreće Blogger.