Analiziramo premijere novih telenovela



Samo dan prije strašnog potresa koji je ostavio neizbrisiv trag, Meksiko je imao premijeru tri telenovele preko tri različita kanala. Televisa je krenula s emitiranjem svoje glavne uzdanice, "Caer En Tentación", Azteca je krenula s emitiranjem "Las Malcriadas", a nova televizijska kuća Imagen Televisión krenula je s emitiranjem svoje prve vlastite produkcije, komične telenovele "Muy Padres". U nastavku analiziramo gledanost prema podacima koje je objavila tvrtka Produ, koja je postala jedini pouzdani izvor, koji se bavi istraživanjima gledanosti, nakon što su zbog velikog pada gledanosti prestale izlaziti službene brojke.


Caer En Tentación :: Televisa


Vjerojatno i najočekivaniji televisin projekt 2017. godine, melodrama "Caer En Tentación" u svojoj premijeri zabilježila je brojku od 3,6 milijuna gledatelja, što ju je učinio najgledanijim formatom meksičke televizije u cijelom danu. Novoj produkciji Giselle González išla je na ruku relativno zadovoljavajuća gledanost njezine prethodnice, biografske serije o pjevačici Lupiti D'Alessio, "Hoy Voy A Cambiar" koja je obilježila veliki povratak Gabrijele Roel na Televisu nakon 1993. godine. Dosad je Televisa emitirala samo jednu epizodu "Caer En Tentación", dok je putem Blima omogućila gledanje i druge epizode (onaj dan kad je Meksiko zadesio potres oko podneva po lokalnom vremenu, Televisa je već ujutro automatski pretplatnicima omogućila gledanje epizoda svih telenovela koje su se trebale tog dana prikazati, međutim kad su razmjeri štete postali očitiji, Televisa je stopirala objavljivanje sljedećih epizoda). Zasad je najizgledanija teorija da će Televisa ponovno prikazati prvu epizodu u ponedjeljak, pa da će zatim od utorka krenuti regularno. "Caer En Tentación" protagoniziraju Silvia Navarro, Gabriel Soto, Adriana Louvier i Carlos Ferro. Telenovela vrlo skoro kreće s prikazivanjem u Sjedinjenim Američkim Državama.


Las Malcriadas :: TV Azteca


Iako je s prikazivanjem trebala krenuti još 6. rujna, nova produkcija TV Aztece, telenovela "Las Malcriadas" krenula je tek u ponedjeljak, 18. rujna. Čelnici Aztece odlučili su se na ovaj potez zbog dobre gledanosti gore spomenute "Hoy Voy A Cambiar", nadajući se da će možda "Caer En Tentación" imati manju gledanosti, pa će se lakše boriti s njome. Zato su između neslavno propale "Nada Personal" i "Las Malcriadas" termin popunjali s, valjda tisućitom reprizom "Hasta Que Te Conocí", biografskom serijom o preminulom meksičkom pjevaču, Juanu Gabrielu. Može se reći da premijera "Las Malcriadas" nije podbacila, s obzirom na brojku od 1,5 milijuna gledatelja i termin u vrlo lošem stanju, budući da je "Nada Personal" čak i u finalnom tjednu teškom mukom dolazila do milijun gledatelja, a od sam Bog zna koje reprize "Hasta Que Te Conocí" nije bilo realno nešto značajno očekivati, iako je po gledanosti bila dosta izjednačena s premijernom (!) "Nada Personal". Azteca je sinoć prikazala drugu epizodu "Las Malcriadas", koju protagoniziraju Sara Maldonado i Gonzalo García Vivanco.


Muy Padres :: Imagen Televisión


Telenovela koja je bez sumnje najveći gubitnik dana premijera u Meksiku, jest telenovela "Muy Padres", koja predstavlja prvu produkciju nove televizijske kuće, Imagen Televisióna. Obradu čileanske uspješnice "Señores Papis", koja izaziva dosta kontroverzi zbog sličnosti s televisinom "Papá A Toda Madre" (Sebastián Rulli, Maite Perroni), koja 23. listopada kreće s emitiranjem, pratilo je tek oko 587.200 gledatelja. Možda bi olakotna okolnost u ovom slučaju mogla biti činjenica da se radi o kanalu koji je još uvijek relativno svjež, no nešto prije "Muy Padres" emitirala se brazilska biblijska uspješnica "Moisés y Los 10 Mandamientos", a poslije "Muy Padres" išla je turska uspješnica "El Sultán" (u Hrvatskoj "Sulejman Veličanstveni") - obje sa značajno višom gledanošću od "Muy Padres", što upućuje na zaključak da Imagen Televisión nije uspio dovoljno zaintrigirati svoju publiku. Telenovelu protagoniziraju Víctor González, Héctor Suárez Gomis i Mario Morán, dok se u glumačkoj postavi također ističu Dulce María i Betty Monroe.



Istraživanje je izvedeno na projekcijama, koje su obuhvatile nešto više od 55 milijuna gledatelja (Universo = Total personas: 55,241,320). Rezultate možete provjeriti na službenom profilu tvrtke Produ na Twitteru.

Nema komentara

Pokreće Blogger.