"Teresa" nakon "Rosalinde"!


Od 21. listopada, jutarnju shemu programa Doma TV krasiti će još jedna repriza. Ovaj put, doduše, radi se o jednoj od najgledanijih telenovela posljednjih godina, a koja je nastala pod produkcijskom tv-kućom Televisa, sa sjedištem u Ciudad de Méxicu(Mexico, D.F.). Radi se o telenoveli Teresa, tematikom vrlo slična Rubi. Zanimljivo, obje, vrlo uspješne i odlično prihvaćene telenovele nastale su pod produkcijskom palicom José Alberta Castra, čiju pretposljednje-produciranu telenovelu La que no podía amar(Zabranjena žena) pratimo na programu iste tv-postaje. Protagonistica Teresa jest Angelique Boyer koja je utjelovila naslovnu ulogu.
Priča prati djevojku koja sve ono što zaista vrijedi u životu: sreća, ljubav, poštovanje(...) podređiva jednom cilju - obogaćivanju. Zahvaljujući mukotrpnom radu roditelja, Teresa uspijeva upisati fakultet za bogataše gdje upoznaje svijet luksuza, pritom lažući o svom pravom materijalnom stanju. Prva njezina žrtva biti će Paolo. Njega će zamalo dovesti pred oltar, ali sudbina joj neće tada biti naklona jer Paolo će razotkriti njezine laži te će odbaciti. No, Teresina osveta vrlo brzo ga je sustigla - Paolo, zbog dilanja droge, završava u zatvoru! Zatim, Teresa se "prebacuje" na Artura, njezina profesora na fakultetu. Upoznaje se s njegovom sestrom te se sprijatelji s njom. Pod izlikom da je roditelji maltretiraju, zlostavljaju i izrabljuju, Teresa se seli u Arturovu kuću gdje još intezivnije i upornije nastavlja s svojim planom. Arturo je jako zainteresiran za Teresu, želi je za svoju ženu! No, u savjest ga podsjeća na njegovu profesorsku etiku, te on se odlučuje na čekanje, čekati će dok Teresa ne završi svoj studij te i službeno, prestane biti njegova učenica. Zahvaljujući svojim lukavim sposobnostima, ali i nevjerojatno prekrasnom izgledu, Teresa "odvlači" Artura pred oltar te se udaje za njega, pritom, s velikom boli u srcu, odbacujući ljubav siromašnog taksista iz njezina naselja - Mariana. Teresin život doimao se savršenim: što bi poželjela, to je konačno i mogla imati: kuću, novac, društveni život, a uz to - i vrlo zgodnog muža. No, kad bi pala noć, Teresu bi mučile noćne more... Sanjala je Mariana. Uskoro, kumovanju nekih, Arturo gubi sve bogatstvo, a baš tada pojavljuje se Fernando, bogati europski aristokrat, još bogatiji... Puno bogatiji od Arthura, ili od onoga što je Arturo bio. I tada, kreće sve ispočetka. Ovaj put i Arturova sestra biti će Teresina žrtva. Teresa će vješto provoditi svoj plan, ne shvaćajući da će jednom doći vrijeme kada će joj sudbina naplatiti za sve zlo koje je ljudima nanijela...
Kako smo već pisali, Teresu je utjelovila Angelique Boyer(Abismo de Pasion, Lo que la vida me robó), Artura je odigrao Sebastian Rulli. Siromašnog, ali optimističnog Mariana igra Aaron Diaz. Teresinu najbolju prijateljicu Auroru odigrala je nova kraljica meksičkih telenovela - Ana Brenda Contreras. U ulozi Fernanda pojavio se Daniel Arenas, dok mu je majku u actuacion especial(specijalna uloga) odigrala veteranka Raquel Olmedo. Ulogu Arturove sestre Luise te, 2010. godine odigrala je Fernanda Castillo. Inače, Teresa je telenovela čije je finale bilo najgledanije u posljednjih par godina u Meksiku.
Prvu epizodu Terese pogledajte od ponedjeljka, 21. listopada u jutarnjem terminu.

Nema komentara

Pokreće Blogger.