Televisa u 2014. godini: 18 h


Cijenjeni čitatelji, kao i prošle, tako i ove godine, na njenom samom izmaku, zajedno ćemo se prisjetiti 2014. godine, ali kroz perspektivu telenovela, koje je, uz brazilski Globo, najveća tvornica istih dala kroz ovu godinu - meksička Televisa! Prisjećat ćemo se telenovela i to kroz termine od 16 do 21 h(svaki termin zasebno). Pa, krenimo od početka...

18:15 h

Jedan od dva termina koji je zadovoljio...

"DE QUE TE QUIERO, TE QUIERO"


Započevši još u srpnju 2013. godine, u ovu 2014. godinu, Televisa je ušla s telenovelom "De que te quiero, te quiero", odnosno "Znaj da te volim". Projekt je to koji je bio u rukama producentice Lucero Suárez, a koja je za protagoniste imala Liviu Brito i Juana Diega Covarrubiasa. Telenovela je, barem u Meksiku, ostvarivala zadovoljavajuće postotke gledanosti. Nedjeljno finale je bilo sasvim ispod očekivanja, budući da se emitiralo od 20 h. Na koncu, kad se sve zbrojilo, ova melodrama s komičnim elementima, smjestila se tek na četvrto mjesto po uspješnosti, odnosno, prosjeku gledanosti telenovela iz svoga termina. Zli jezici na sav glas tvrde da je ova telenovela razlog zašto Brito danas tako "visoko leti". Još da ima zbog čega, pa ni po jada... S druge strane, Covarrubias i Esmeralda Pimentel, koji su 60-ak epizoda ovdje bili bračni par, odabrani su za protagoniste nove telenovele producentice Suárez.

"EL COLOR DE LA PASIÓN"


U ožujku ove godine, s prikazivanjem je započela "El color de la Pasión", odnosno "Boja strasti", jedina originalna telenovela iz Televise za 2014. godinu. Prema mišljenju mnogih, nešto najbolje od Televise ove godine. Pera su se dohvatili duo Pena-Blanco, i podarili nam jednu... Pa, podosta klasičnu telenovelu. Produkcija je došla u ruke Roberta Gómeza Fernándeza, koji je netom bio raskinuo suradnju s Giselle González, i u mjesto koje je uskočio s ovom telenovelom, nakon višemjesečne sapunice s Gisellinom "Madre Sustituta", koja na kraju biva otkazana. Za protagonisticu telenovele biva odabrana Danna García, koja dolazi čak iz Španjolske u Meksiko te se hvali time na twitteru. Vrlo kratko poslije, Dannin tweet magično "nestaje" s twittera, a javnost doznaje - Esmeralda Pimentel je protagonistica(koja je, inače, bila odabrana za protagonisticu otkazane "Madre Sustituta"), a od same Danne, javnost dobiva objašnjenje tipa Čak iz Španjolske sam došla samo da prisustvujem castingu i sada se vraćam natrag. Partnera debitantici Pimentel, igrao je Erick Elías. S finalom na samom koncu kolovoza, telenovela završava s 122 epizode i s titulom treće najgledanije telenovele u terminu od 18 h! Vrlo zasluženo.

"YO NO CREO EN LOS HOMBRES


Prema tvrdnjama mnogih izvora, Televisa je prisilila producenticu Giselle González(nakon što su joj otkazali "Madre Sustituta") da se prihvati obrade ove istoimene telenovele iz 1991. godine. Iako se ispočetka nećkala, producentici nije ostalo ništa drugo nego da prihvati jednu, pa dosta klasičniju telenovelu od one koju je ona htjela isprva napraviti. Za protagonistički debi na Televisi, nakon dvije uloge negativki, odabrana je lijepa i talentirana Adriana Louvier, apsolutna protagonistica ove telenovele. Za partnera Adriani, Giselle odabire Gabriela Sotoa, na brojna negodovanja fanova. No, González je itekako dobro znala što radi, jer sada isti ti fanovi, priznaju jako lijepu kemiju između protagonista. Iako originalna priča potječe od pokojne Caridad Bravo Adams, za scenarij je zadužena Aida Guajardo, koja, kako upućeni tvrde, koristi jedino one najosnovnije elemente originala, pa se priča praktički može "progurati" kao i original. Na meksičkim malim ekranima, "Yo no creo en los hombres" zadržati će se do ožujka, kada će je zamijeniti "Que te perdone Díos".

1 komentar:

  1. šteta što je ECDLP "tek" treća po listi najgledanijih finala, zaslužuje puno više, kao i YNCELH. ali što drugo očekivati od Meksikanaca kojima je Maričuj i Marikruz super, a kad traže kvalitetne, onda to ne gledaju.

    OdgovoriIzbriši

Pokreće Blogger.