Godina dana od ubojstva Mónice Spear


Prošla je godina dana od nasilne smrti ljepotice Mónice Spear, koju je tijekom pljačke, zajedno s mužem, ubila ulična banda tijekom njihova boravka u rodnoj Venezueli. 6. siječnja, 2014. godine, u 22:30 h, ulična banda, s ciljem pljačke i otuđenja stvari, napada vozilo u kojem se u tom trenutku nalaze Monica, njen suprug Thomas Henry i mala, 5-godišnja kćer Maya. Prije napada, banda postavlja šiljke na cestu koji buše gume automobila. Auto se zaustavlja. Banda prilazi. Ostatak priče svima nam je, nažalost, dobro poznat...

Prema navodima ostalih uhićenika, u obitelj Spear-Berry pucao je izvjesni 18-godišnji, "El Gato", do dana današnjeg - u bijegu, no venezuelansko ministarstvo unutarnjih poslova tvrdi da ima trag, kojeg slijede već neko vrijeme. Od desetak osumljičenih i uhićenih, među kojima je i dvoje maloljetnika(15 i 17 godina), troje je već osuđeno u rujnu prošle godine, te služe zatvorsku kaznu. Ovaj strašan zločin slomio je stanovnike Venezuele, u kojoj svakodnevno ubijaju ljude, prolaznike, putnike i sve za šačicu novaca. Bilo je mnogo i prosvjeda, nekih čak i nasilnih... Ovo je, cijenjeni čitatelji, statistika ubijenih na ovaj bešćutan način, u Venezueli od 1999. godine(prvi put smo je donijeli u ovom članku):

Skrbništvo nad malenom, sad već 6-godišnjom Mayom, podijelili su međusobno bake i djedovi s obje strane. Inače, malenoj Mayi u nogi još uvijek stoji metak, za kojeg su liječnici odlučili da nema potrebe da bude izvađen, budući da bi joj više štete napravio sam oporavak od operacije, nego metak koji stoji, a koji neće ometati daljni tjelesni razvoj djevojčice.

Maya pjeva svojoj majci

______________________________________________________________________


Mónica Spear je rođena 1. listopada, 1984. godine. 2004. godine osvaja titulu Miss Venezuele, a sljedeće godine, na svjetskom izboru, osvaja mjesto četvrte pratiteljice. Nakon toga, posvetila se glumi. U svojoj domovini protagonizirala je telenovele "Mi prima Ciela", "Calle luna, calle sol" te "La Mujer Perfecta". Nedugo poslije ove posljednje, odlazi u Sjedinjene Američke Države, gdje dolazi na Telemundo, te odmah osvaja mjesto protagonistice u telenoveli "Flor Salvaje". Dvije godine poslije, osvaja glavnu ulogu u telemundovoj verziji turske uspješnice "Strasti Orijenta" - u telenoveli "Pasion Prohibida", koja je i posljednji projekt u njezinoj mladoj karijeri, koja je nasilno prekinuta te siječanjske noći. Baš kad, kako su mediji pisali, je bila izgladila probleme sa nevjenčanim suprugom, te kad su si odlučili dati novu priliku... Počivala u miru Božjem.


Nema komentara

Pokreće Blogger.