Televisa u 2014. godini: 19 h


Cijenjeni čitatelji, kao i prošle, tako i ove godine, zajedno ćemo se prisjetiti 2014. godine, ali kroz perspektivu telenovela, koje je, uz brazilski Globo, najveća tvornica istih dala kroz ovu godinu - meksička Televisa! Prisjećat ćemo se telenovela i to kroz termine od 16 do 21 h(svaki termin zasebno). Korak po korak, termin po termin, i evo nas već među glavnima. Prvi od njih je termin od 19 h, vrlo vjerojatno i najživotopisniji i "najzabavniji" od svih, ali ne zbog radnje telenovela, nego upravo zbog onog što se zbivalo iza kamera...

19:15 h

"QUIERO AMARTE"


Krajem listopada 2013. godine, producent nama jako dobro poznatih telenovela "U ime ljubavi", "Kad zavolim, vrijeme stane" te "Prkosna ljubav", Carlos Moreno Laguillo vratio se u, sada već, tradicionalni termin za njegove telenovele - 19:15 h, te sa sobom donio jednu od najzloglasnijih afera posljednjih godina - telenovelu "Quiero Amarte". Protagonizirali su je, povratnica u svijet telenovela, Karyme Lozano i Cristian de la Fuente. Glavne negativce, koji su ukrali show "na smrt" posvađanim protagonistima, igrali su, uvijek maestralna Diana Bracho i Flavio Medina. Prije "Quiero amarte", kombinacija Lozano-De la Fuente, već je bila protagonizirala jednu telenovelu("Soñar no cuesta nada"), te im je suradnja prošla u vrlo dobrom i skladnom tonu. No, što se zapravo dogodilo tijekom snimanja ove telenovele? Medijske stupce tjednima i tjednima pune tračevi o velikim sukobima između protagonista. Zbog jako konzervativnih kršćanskih stavova, Karyme ne želi izvoditi scene seksa s protagonistom. Ionako uvijek problematični De la Fuente, tijekom snimanja jedne scene, na koju se Karyme nikako nije uspjela usredotočiti, puca te se iskaljuje na njoj. Produkcija biva prisiljena prekinuti snimanja na par sati. Nakon toga, hladni rat na relaciji protagonista. Njihovih scena u telenoveli je sve manje i manje. Dva tjedna prije kraja snimanja, u posljednjem mjesecu prikazivanja telenovele uopće, kad su mediji već praktički "zaboravili" na sukobe između protagonista, netko pak drugi stupa na scenu - Tanya Vasquez, koja biva izbačena iz glumačke postave! Produkcija se pravda da je sama Tanya kriva zbog toga(jer je promijenila ton boje kose). No, prema komentarima same Vasquez na Twitteru, da se naslutiti da postoji "nešto više". Nije li glupo dva tjedna prije samog kraja organizirati novi kasting te tražiti drugu glumicu, čisto jer je ova prva promijenila ton boje kose, s tim koliko smo puta bili svjedoci takvim promjenama izgleda tijekom radnje i to vrlo važnijih likova od onog kojeg je igrala Vasquez? No, vrlo skoro priča dobiva sasvim novi smjer - izvori tvrde da je upravo De la Fuente kriv što je Tanya izbačena, samo zato jer je stala na stranu Lozano u već gore spomenutim sukobima. Veliku vjerodostojnost tim izvorima daje i sama činjenica da su gotovo svi od glumaca iz "Quiero Amarte" bili pozvani na zabavu povodom Cristianovog rođendana, osim upravo Lozano i Vasquez. Nažalost, što se točno dogodilo, možda nećemo ni saznati. U konačnici, telenovela je izvukla prosjek od 17.1% gledanosti, što je čini neuspješnom za svoj termin. Nadamo se da će producent Moreno dobro razmisliti hoće li se i treći put spotaći o isti kamen, budući da je De La Fuente i tijekom "Prkosne ljubavi", pravio probleme(a isto tako prethodno, i u Meijinoj "Corazón Salvaje").

"LA MALQUERIDA"


Jedna od telenovela koju je pratila najburnija atmosfera te mnogo medijske prašine, svakako je bila i Castrova "La Malquerida". Mjesecima smo bili svjedocima raznih gluparija oko kastinga te odabira dviju glumica, koje bi u seriji trebali glumiti majku i kćer - stupce radnje same telenovele. Prvotni Castrov izbor Lucero, nakon afere sa slikama na kojima pozira s dečkom i ubijenom životinjom te krvi na licu, zbog zgražanja meksičke javnosti, definitivno postaje jedna od najomraženijih figura na meksičkoj javnoj sceni, te se Castro boji toliko riskirati. Nakon toga baca oko na Victoriju Ruffo, koja u nadi da će uspjeti izbjeći projekt, traži veliki novac za svoje sudjelovanje, na što na kraju Castro i pristaje. Ništa manji, a možda čak i veći cirkus, pratio je odabir kćeri. Nakon velikog broja imena koja su se po medijima vukli, na kastingu na kraju ostaju samo Ana Brenda Contreras i Ariadne Díaz. Castro u konačnici odabire ovu potonju, a Ana Brenda se po drugi put spašava od lošeg projekta. Pred početak snimanja telenovele, Castra ostavlja dugogodišnja djevojka Angelique Boyer, te Castro pada u veliku depresiju. Što je on, zapravo, mogao i učiniti za telenovelu kad nije ni na 20% snimanja aktivno sudjelovao, budući da nema kutka svijeta gdje ga nije bilo za vrijeme ovog projekta? Sav teret spada na scenaristicu Ximenu Suárez, s kojom Castro "La Malqueridu" želi uraditi već više od petnaest godina. I nije se uopće snašla! Dosadna, da ne kažemo - bezvezna i bezlična radnja, negativci su negativci samo na papiru, radnja se ponavlja, scene, dijalozi svaki dan(u telenoveli) isti, gledanost sve niža... Nakon toga, nismo manje ni očekivali, opet biva zanimljivije iza kamera nego ispred njih. Mediji pišu o aferi Ariadne i producenta, o svađama i netrepeljivosti između Ruffo i Díaz, Ruffo se, po twitteru inati i tvrdi da je ona naslovna junakinja, tj. "La Malquerida" iako nema sumnje da je to upravo Díaz, svađaju se Castro i Suárez zbog lika kojeg igra unuk Yolande Vargas Dulche, Mane de la Parra, inače, Castrov jako blizak prijatelj. De La Parrin lik 'Ulises' radnju napušta na sredini originala, no Castro ne dopušta njegov izlazak, nego ga, dapače, drži do posljednje scene. Nepotrebno uopće pisati zbog čega, vjerujemo da ste shvatili. Kada se, tek poslije sto epizoda, Ximena konačno uozbiljila i počela držati se originala, telenoveli raste gledanost, te je čak približno 10% veća u odnosu na gledanost većine telenovele. U konačnici, "La Malquerida" ostvaruje prosječnu gledanosti od 17.8%, što je također nedovoljno da bude smatrana uspjehom, kakvim se očekivala da će postati. Na kraju krajeva, jedino po čemu će ostati upamćena jest činjenica da je ovo prva telenovela koja je rađena po nekom djelu koje je dobilo Nobelovu nagradu.

"LA SOMBRA DEL PASADO"


Krajem godine, producentica MaPat dobila je priliku meksičkoj publici donijeti obradu uspješnog "Izvora" iz 2001. godine. Nasljednicima Mauricia Islasa i velike Adele Noriege postaju Pablo Lyle i Michelle Renaud, oboje debitanti u tako važnim ulogama. Show, tijekom svoga nastupanja u telenoveli(18 epizoda), bez ijedne sumnje, krade nevjerojatno odlična Susana González. Čak i sama Cynthia Klitbo izjavljuje da ih je Susana jednostavno "pojela za doručak" svojom izvanrednom izvedbom 'Roberte Torres de Alcocer'(lik kojeg je 2001. godine igrala Azela Robinson). Bez imalo sumnje ni straha od pogreške, možemo reći da je Susana bila protagonistica sve dok nije izašla iz telenovele. Tada sav teret pada na mladu i neiskusnu Michelle Renaud, koja se baš i ne snalazi, te kojoj su upućene sve negativne kritike. Mlada glumica pod velikim pritiskom javnosti i medija, puca te čak plače na snimanjima. No, kako vrijeme odmiče, glumica se privikava te se uči nositi s pritiskom, što pokazuju brojni komentari gledatelja. Ovo je, inače, jedna od rijetkih telenovela oko kojih nije bilo gluparija oko izbora glumaca, baš u stilu producentice MaPat. Dosta dugo vremena mediji su špekulirali da će protagonistima postati MaPatini miljenici - José Ron i Ana Brenda Contreras, kojima bi to bilo već treći put da igraju glavni par. No, uskoro Ron upada u "Muchacha italiana viene a casarse", a mediji i dalje tvrde da je Ana Brenda najizglednija za glavnu ulogu. Međutim, tijekom interviewa televisinoj službenoj stranici, MaPat objavljuje da su Renaud i Lyle protagonisti projekta, a da Ana Brenda nikad nije bila u igri, no da to ne umanjuje MaPatino zadovljstvo i divljenje svime što je Ana Brenda postigla, budući da je upravo ona ta koja je lansirala Anu Brendu u protagonističke vode, baš kako to čini sada s Michelle. Telenoveli zasad ide jako dobro, meksička publika vjerno prati (ne)zgode protagonista i negativaca, koje igraju Alejandra Barros i Alexis Ayala.

Nema komentara

Pokreće Blogger.