Azteca prestaje s proizvodnjom telenovela?!


Nakon što se već par dana gromoglasno šuškalo o otpuštanju velikog broja glumaca s TV Aztece, odnosno, otimanju ekskluzivnog ugovora(među njima, navodno i Gabrijeli Spanic), jučer se pojavila vijest da Azteca i konačno zatvara proizvodnju telenovela! Malo "zagriženije" i upoznatije fanove telenovela ova odluka nije iznenadila. Već duže vrijeme, Azteca ima velike novčane probleme, o čemu smo Vas izvještavali još prošlo ljeto. Sve do prije dvije-tri godine, Azteca je u istom trenutku imala barem tri telenovele "al aire"(u eteru). Međutim, poslije velikog neuspjeha telenovele "Destino"(Mauricio Islas, Paola Nunez), zatvaraju termin od 19 h. U međuvremenu, slijede neuspjesi i drugih telenovela. Jedine dvije koje su "donekle" uspjele u posljednje vrijeme, bile su "Vivir a Destiempo"(Edith González, Ramiro Fumazoni) i "Siempre tuya Acapulco"(Melissa Barrera, Daniel Elbitar). Spomenimo pritom da su u vrijeme "Siempre tuya Acapulco" imali samo jednu telenovelu(svoje produkcije) u eteru. Tako je dotična telenovela bila žrtva višestrukih produživanja, a kroz nju je praktički prošla polovica preostalih aztecinih glumaca(koji nisu već bili dio stalne postave).

Međutim, činilo se da su se stvari u Azteci počele polako vraćati u normalu. Nakon što su kupili Globove "Avenida Brasil" i "Rastros de Mentiras", malo-pomalo, počeli su marljivo skupljati gledanost, da bi se sve ponovno vratilo na početak kada su po završetku ovih telenovela, počeli s prikazivanjem svojih "Caminos de Guanajuato" te "Asi en el barrio como en el cielo". Navodno bi "Caminos de Guanajuato" trebala biti njihova posljednja telenovela. Nije poznata sudbina najavljenih "Tanto Amor", "La Promesa" i "Cadena de Pecados". Večernje termine telenovela trebali bi preuzeti formati stranih produkcija, a među njima navodno i - turske serije("Ezel", "1001 noć" i "Izgubljena čast" veliki su hitovi u Južnoj Americi).

Da se malo prisjetimo, Azteca je producirala velike svjetske uspjehe poput "Kada budeš moja"(Silvia Navarro, Sergio Basañez), "Emperatriz"(Gaby Spanic, Bernie Paz), "Sumnja"(Silvia Navarro, Omar Germenos), "Nasljednica"(Silvia Navarro, Sergio Basañez) i dr. Posljednja njihova telenovela na jednom hrvatskom tv-kanalu(RTL) bila je "Los Rey"(Michael Brown, Rossana Nájera).

Aztecina "Amor en custodia"(prerada Telefeove istoimene telenovele, po kojoj 2012. nastaje Televisina "Prave ljubavi") bila je veliki hit u Meksiku, postižući ogromno visoke postotke gledanosti(preko 25%). Koliko su se vremena promijenila nagore za Aztecu, govori činjenica da se "Siempre tuya Acapulco" s nekim 7-8% smatrala uspjehom...
Pokreće Blogger.